De aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) is op 4 juli begonnen. Om de rotonde bij de Zwarteweg aan te kunnen leggen is het huidige kruispunt afgesloten voor al het verkeer en worden omleidingsroutes ingezet. Doorgaand verkeer kan het beste rijden via de N201. Vanaf 31 juli 19.00 uur kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotonde.

Veel automobilisten maken nu gebruik van de bypass voor bussen en nood- en hulpdiensten. Dat is verboden en het kan gevaarlijke situaties geven voor de werkers, andere weggebruikers en ander verkeer. Volg dus altijd de omleidingsroutes en denk aan de werkers op de weg en andere weggebruikers die onnodig in gevaar gebracht worden

De aanleg van de rotonde bij de Zwarteweg is de eerste van twaalf locaties die aangepast worden. Dat gebeurt onder andere om de weg veiliger, leefbaarder en rustiger te maken.
Daar is in 2013 al een begin mee gemaakt, met de komst van de nieuwe N201. Het weggedeelte tussen het kruispunt Kruisweg-Fokkerweg/Pudongweg en de provinciegrens bij Uithoorn/ Amstelhoek kreeg een nieuw nummer, de N196. Toch bleef het nog erg druk en er werd gevraagd om maatregelen vanwege verkeersonveiligheid. Er werd daarom besloten de groene golf op de N196 binnen Aalsmeer uit te schakelden. Ook verlaagde de gemeente de maximumsnelheid naar 50 km/uur.

Over het hele HOVASZ-traject worden ook de fietspaden verbeterd. Om de veiligheid en doorstroming voor fietsers te verbeteren, komt er onder de Aalsmeerderbrug een fietsonderdoorgang. De werkzaamheden aan de fietsonderdoorgang starten vanaf september 2020.

 

Share This