Medio 2020 is Dura Vermeer gestart met de werkzaamheden aan de Hoogwaardige Openbaarvervoerverbinding (HOV) tussen Uithoorn, Aalsmeer en Schiphol-Zuid: HOVASZ. De nieuwe OV-verbinding is één van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-Net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer.

Op het traject liggen zes rotondes. Bij vijf rotondes rijdt de bus straks door het midden. Zo is de busrit niet alleen sneller, maar ook comfortabeler voor reizigers. Naast de busbaan gaat Dura Vermeer de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw inrichten. Voor het autoverkeer komt er een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer, waardoor het doorgaande verkeer beperkt wordt. Dit is een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. Het totale project wordt naar verwachting in het najaar van 2021 afgerond. De busbaan wordt al in mei 2021 opgeleverd.

 

Belangrijke hoogtepunten
Juli 2020 Start werkzaamheden
Mei 2021 Oplevering busbaan
September 2021 Oplevering project HOVASZ

 

Wil je meer informatie over het project HOVASZ? Of de uitvoeringsplanning inzien die aangepast is naar het ritme van de omgeving? Deze kun je vinden op de website van www.hovasz.nl. Je kunt je hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Via de Facebookpagina houden zij je ook graag op de hoogte. Wil je liever persoonlijk contact, dan kun je mailen naar HOVASZ@duravermeer.nl.

Het is ook mogelijk om je aan te melden voor het tevredenheidspanel waar je jouw mening over de werkzaamheden kunt vertellen. Na het insturen van jouw gegevens krijg je tijdens de werkzaamheden periodiek een e-mail met een korte vragenlijst toegestuurd.

Share This