Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de SHARE Award 2020!

 

De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Het is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer en wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Algae InnovationsThe Waste TransformersRigo VerffabriekVital PlacesNijssen Recyclingde Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en de Met ropoolregio Amsterdam. Dat de SHARE Award geen windeieren legt, blijkt uit bijvoorbeeld het bedrijf The Waste Transformers die afval omzet in grondstoffen op het Westergasfabrieksterrein en binnenkort ook bij de Johan Cruyff Arena en het Bijlmer Kwartier (voormalig Bijlmerbajesterrein in Amsterdam). Zij doen ook vergelijkbare projecten in het buitenland (Freetown, Kaapstad, Hongkong en Ibagué, Colombia).

Criteria

SHARE Haarlemmermeer staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award-jury, bestaande uit de founders, drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2020. Deze drie bedrijven worden vervolgens op hun innovatieve en duurzame ambities bekeken. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf in haar sector en daarbuiten? Wat is de relevantie van het bedrijf voor de regio Haarlemmermeer? Wat zijn de spin-off en opschaal kansen van het bedrijf? Verder wil de jury weten wat de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf zijn.

Aanmelden

Voorwaarde is dat een bedrijf uit de metropoolregio Haarlemmermeer komt of er een directe relatie mee heeft. Bedrijven kunnen zich tot en met woensdag 9 september 2020 aanmelden (of door anderen) via externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl Tijdens SHARE Meets op donderdag 8 oktober 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt. Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten.

SHARE Award

De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC, Schenk Makelaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een pop-up bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Of – vanwege de coronamaatregelen – als digitaal webinar. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

Meer informatie via www.sharehaarlemmermeer.nl/.

Share This