Verkiezing Onderneming van het Jaar 2021

Geen verkiezing in 2020

Verkiezing Onderneming van het Jaar 2021

Aalsmeer en Kudelstaart ademen ondernemersgeest. Met meer dan 3000 bedrijven in onze gemeente hebben we één van de hoogste ondernemingsdichtheden van het land. Iets om trots op te zijn. We zijn goed in logistiek, scheepsbouw, kennis en innovatie, bloementeelt en toerisme. Tegelijkertijd wordt geïnvesteerd in een arbeidsmarkt waar iedereen in mee kan doen, maatschappelijk verantwoord wordt ondernomen en afstanden tot de arbeidsmarkt worden weggenomen.

Dit mooie en bijzondere ondernemersklimaat is dé bodem voor de ‘Onderneming van het Jaar’ verkiezing. Met deze verkiezing stimuleren we ondernemingen in Aalsmeer zich te presenteren op het gebied van duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. Naast dat dit een positieve impuls geeft aan Aalsmeer is de verkiezing vooral bedoeld als waardering voor alle ondernemingen binnen de gemeente. Zij zijn de motor van de bloeiende Aalsmeerse economie.

Wanneer

Op donderdag 24 september 2020 wordt in de Oude Veiling een voorronde gehouden en de finalisten bekend gemaakt. Op 6 november volgt de feestelijke finale-avond en weten we wie zich ‘Onderneming van het Jaar’ mag noemen.

Wanneer de nieuwe voorrondes en finale zijn is nog onbekend, maar zodra die informatie beschikbaar is publiceren wij dat uiteraard op de website en informeren wij u via andere kanalen.

Vier categorieën

Bedrijven kunnen meedoen in vier categorieën:

 1. MKB klein tot 25 fte
 2. MKB groot vanaf 25 fte
 3. Starters (bedrijf is jonger dan 3 jaar)
 4. Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP-ers)

Organisatie

De initiatiefnemers voor dit project zijn Ondernemend Aalsmeer en Gemeente Aalsmeer. De uitvoering wordt door de initiatiefnemers, de projectgroep in samenwerking met partners gedaan.

Prijzen

De Onderneming van het Jaar krijgt in de beide categorieën MKB:

 • een cheque van € 1.000,00 (Onderneming groot) en € 750,00 (Onderneming klein) die wordt gedoneerd aan een goed lokaal initiatief naar keuze van de winnaar
 • een blijvende herinnering in de vorm van een bokaal
 • het recht om twee jaar lang het vignet ‘Onderneming van het Jaar’ te mogen gebruiken

De Starter van het Jaar krijgt:

 • een cheque van € 500,00 deze kan worden gebruikt voor een innovatie in het bedrijf of worden gedoneerd aan een goed lokaal initiatief naar keuze van de winnaar,
 • een blijvende herinnering in de vorm van een bokaal
 • het recht om twee jaar lang het vignet ‘Starter van het Jaar’ te mogen gebruiken.

Voor de categorie ZZP:

 • een cheque van € 500,00 deze kan worden gebruikt voor een innovatie in het bedrijf of worden gedoneerd aan een goed lokaal initiatief naar keuze van de winnaar,
 • een blijvende herinnering in de vorm van een bokaal
 • het recht om twee jaar lang het vignet ‘ZZP-er van het Jaar’ te mogen gebruiken

Daarnaast zullen de genomineerden speciale aandacht krijgen in de lokale media, zal er op de avond van de uitreiking een filmpje van de drie finalisten in de twee categorieën MKB worden vertoond, en foto’s van de finalisten in de categorieën ZZP en Starters.

Iedereen kan een onderneming voorgedragen. Tijdens een groots evenement wordt bekend gemaakt welk bedrijven in de vier categorieën twee jaar lang de titel ‘Onderneming van het Jaar’ mogen dragen. De winnaars van MKB klein en MKB groot worden ook voorgedragen voor de Ondernemer van het Jaar Verkiezing van de provincie Noord-Holland.

Naast de vier categorieën doen alle bedrijven die meedoen aan de voorronde op 24 september mee voor de publieksprijs dit jaar.

Ben of ken je een bedrijf die voor deze prijzen in aanmerking komt? Nomineer het bedrijf door het formulier aan de zijkant van deze pagina in te vullen!

 

Ik wil een bedrijf nomineren!

AVG

De categorieën verkiezing Onderneming van het Jaar

Onderneming kleiner dan 25

Ondernemingen groter dan 25

Starter van het Jaar

ZZP

Initiatiefnemers

logo Gemeente Aalsmeer
Onderneming van het Jaar is een initiatief van o.a. Ondernemend Aalsmeer

Sponsors

Dutch Flower Group
Koninklijke De Vries Scheepsbouw
FLYNTH adviseurs • accountants
logo Loogman Tanken en Wassen
Meer Vastgoed is sponsor van Onderneming van het Jaar Aalsmeer
Multi Supplies
De Oude Veiling is sponsor van Onderneming van het Jaar Aalsmeer
Parfum Flower Company is sponsor van Onderneming van het Jaar Aalsmeer
Rabobank - Regio Schiphol
SYLT Support
Visit Aalsmeer is sponsor van Onderneming van het Jaar Aalsmeer
Logo Waterdrinker

Mediapartners

Lab 35 | Aalsmeer.nu
IntoBusiness
IntoBusiness
Share This