Wilt u samen met anderen duurzame energie opwekken? Wilt u samen met uw buren duurzame warmte realiseren? Heeft u een groot dak beschikbaar maar kunnen daar zoveel zonnepanelen op dat het meer is dan uw eigen verbruik?
Kom dan op dinsdagavond 12 maart naar wijkcentrum Westend in Amstelveen en ontmoet gelijkgestemden. Wij vertellen u graag alles over het hoe en waarom van een energiecoöperatie, een onderneming waarmee u samen met anderen energie bespaart en/of opwekt.

 

Informatieavond over energiecoöperaties

Wij vertellen u graag met welke uitdagingen u te maken krijgt bij het oprichten van een energiecoöperatie? Welke kansen levert het op en hoe richt je een energiecoöperatie op? Ook kunt u kennismaken met bestaande en toekomstige initiatieven en nodigen wij u uit om met elkaar in gesprek te gaan. Misschien heeft u aan het einde van de avond zelfs al afspraken staan voor uw eigen project.

 

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerden, starters en meer ervaren mensen uit Amstelveen en Aalsmeer. In Amstelveen en Aalsmeer ontstaan steeds meer initiatieven om gezamenlijk duurzame energie op te wekken. Ook zijn er steeds meer bedrijven of organisaties die een groot dak ter beschikking willen stellen voor een collectief zonnepanelenproject. Met deze bijeenkomst willen we iedereen informeren en met elkaar verbinden.

 

Programma:

Wat en hoe van een energiecoöperatie. Spreker: Thijs Wentink, HIER Opgewekt.

Informatie over subsidies (lokaal en provinciaal).

Pitches van bestaande initiatieven.

Rondetafelgesprekken: met elkaar in gesprek in kleinere groepen– hoe kan je komen tot een (eerste) project?

Matchen van vraag en aanbod (bijvoorbeeld kennis en ervaring, locatie, buurt, enzovoort)

 

Plaats, datum en tijd

Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, 1187 LS  Amstelveen. 12 maart van 19.30 – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15. Na afloop een korte borrel om verder te netwerken. Westend is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Komt u met de auto? Er is ruime parkeergelegenheid bij het winkelcentrum Westwijk.

 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Carina Dijkhuis, aanjager Duurzaamheidsfonds Amstelveen en Aalsmeer, 06-1094 2777 of c.dijkhuis@amstelveen.nl

Aanmelden is gewenst. Stuur hiervoor een email naar energiecooperaties@amstelveen.nl en vraag daarbij om het aanmeldformulier. Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden.

 

Share This